Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  Fouten bij toegangscontrole onder de loep

  Fouten bij toegangscontrole onder de loep

  Veelgemaakte fouten bij het installeren van toegangscontrolesystemen

  Elk toegangscontrolesysteem verschilt, net zoals elke locatie unieke kenmerken heeft. Dit betekent dat elk project specifieke eisen heeft. Wanneer diverse componenten samenkomen in een toegangscontrolesysteem, kan het lastig zijn om het overzicht te behouden. Gelukkig zijn wij er om je te ondersteunen.

  Hier beantwoorden we enkele van de veelvoorkomende vragen die onze technische ondersteuningsafdeling regelmatig behandelt. Lees verder en ontdek mogelijkheden om je volgende installatie nog vlotter te laten verlopen.

  Plaatsing van lezers ten opzichte van de deur

  Je denkt wellicht al dat lezers dicht bij de deur moeten worden geplaatst. Dat is inderdaad waar. Echter, wanneer er een elektrische sluitplaat op de deur zit, is het verstandig om de lezer iets verder te installeren. Door de lezer op een locatie te plaatsen waar de gebruiker niet tegelijkertijd kan inlezen en de deur openen, voorkom je mogelijke schade. Tussen het activeren van de lezer en het openen van de deur zit een korte tijd. Trekken of duwen aan de deur tijdens deze interval kan schade veroorzaken aan de sluitplaat.

  Bovendien zenden kaart- of taglezers frequenties uit, waarbij lezers elkaar kunnen hinderen als ze te dicht bij elkaar staan. Het is essentieel om minstens 60 centimeter afstand te bewaren wanneer je aan weerszijden van een deur een kaartlezer installeert. Als slechts één van de twee lezers werkt, is de kans groot dat ze te dicht bij elkaar zijn geplaatst.

  Gebruik van de juiste kabel

  Dit is een veelvoorkomend struikelblok. Een te lange of te dunne kabel kan leiden tot een afname van de stroomsterkte over de lengte ervan. Vooral bij de installatie van elektromagnetische vergrendelingen, die vaak een hogere stroomsterkte vereisen, kan dit probleem optreden. Het gebruik van een ongeschikte kabel kan resulteren in magneten die niet goed aan de plaat blijven hangen en daardoor niet volledig sluiten. Kabels zijn gevoelig voor externe invloeden, dus het is raadzaam om een geïsoleerde kabel van 0,6 mm² - 0,8 mm² te gebruiken.

  Wij adviseren sterk het gebruik van een TPVF- of TPGF-kabel en raden het gebruik van UTP of SFTP ten zeerste af!

  Te strak aandraaien van ankerplaten

  Elektromagnetische sloten werken door een sterk elektromagnetisch veld te creëren wanneer de spoel onder spanning staat. Dit veld houdt de magneet en de ankerplaat samen. Een veelvoorkomende installatiefout is het te strak aandraaien van de bout van de ankerplaat. Laat een beetje speling toe, zodat de ankerplaat kan bewegen. Hierdoor sluit de plaat beter aan op de magneet.

  Plaats uw commentaar